ELEVEN SPORTS VERWERFT DE EXCLUSIEVE UITZENDRECHTEN VOOR DE UEFA-KWALIFICATIECAMPAGNES EN DE UEFA NATIONS LEAGUE

By 23 Januari 2018Press NL

Antwerpen, [23/01/2018] – ELEVEN SPORTS heeft de EXCLUSIEVE rechten verworven voor de live uitzendingen van de kwalificatieduels voor UEFA EURO 2020, de Europese kwalificatieduels van de 2022 FIFA World Cup en de UEFA Nations League.

ELEVEN SPORTS heeft de exclusieve live uitzendrechten verworven voor alle duels van de verschillende speeldagen van zowel de kwalificatiecampagne voor UEFA EURO 2020 als de Europese kwalificatiecampagne voor de 2022 FIFA World Cup, inclusief de barragematchen en eventuele vriendschappelijke duels. De wedstrijden van de Rode Duivels mogen in uitgesteld relais uitgezonden worden.

ELEVEN SPORTS zal ook de loting van beide kwalificatiecampagnes live uitzenden, evenals samenvattingsprogramma’s (met beelden van de Rode Duivels) en near live clips voor sociale media. De kwalificatiewedstrijden voor UEFA EURO 2020 starten in maart 2019 en eindigen in november 2019. De barrages zullen plaatsvinden in maart 2020. De data voor de Europese kwalificatiecampagne voor de 2022 FIFA World Cup moeten nog vastgelegd worden.

ELEVEN SPORTS heeft bovendien ook de exclusieve live-rechten verworven van ALLE wedstrijden van de gloednieuwe UEFA Nations League, met daarbij ook de wedstrijden van de Rode Duivels in de UEFA Nations League Finals. Het nieuwe prestigieuze interlandtoernooi begint in september 2018, meteen na de 2018 FIFA World Cup. De Nations League werd opgericht om de vriendschappelijke interlandperiodes nieuw leven in te blazen en verdeelt de 55 UEFA-lidstaten in vier reeksen waaruit ze kunnen promoveren en degraderen. De eindwinnaars van elke reeks plaatsen zich bovendien rechtstreeks voor UEFA EURO 2020.

“We zijn bijzonder opgetogen met de exclusieve uitzendrechten van deze hoog aangeschreven Europese kwalificatietoernooien en de veelbelovende UEFA Nations League”, zegt Anouk Mertens, Managing Director, Belgium, ELEVEN SPORTS. “We blijven onze rechtenportefeuille op korte en lange termijn verder uitbouwen en deze internationale rechten vormen een mooie aanvulling op onze andere sterke voetbalcompetities zoals La Liga, de Serie A en de Ligue 1.”

“We kijken ernaar uit om in België met ELEVEN SPORTS samen te werken”, zegt Guy-Laurent Epstein, Marketing Director, UEFA Events SA. “We zijn ervan overtuigd dat ELEVEN SPORTS de UEFA Nations League en de Europese kwalificatieduels op al hun platformen uitgebreid in verf kan zetten. De Belgische voetbalfans zitten de komende vier jaar goed bij ELEVEN SPORTS voor de grootste affiches in het Europese interlandvoetbal.”

Leave a Reply