RODE DUIVEL STEVEN DEFOUR MAAKT DEBUUT ALS CO-COMMENTATOR BIJ ELEVEN SPORTS

By 20 April 2018Press NL

Antwerpen, [20/04/2018] – Zaterdag staan Manchester United en Tottenham op Wembley tegenover elkaar in de halve finales van de FA Cup. Rode Duivel Steven Defour, momenteel revaliderend van een knieblessure, zal deze topaffiche op Eleven Sports van live co-commentaar voorzien. Ook Karel Geraerts maakt dit weekend zijn debuut als commentator bij Eleven Sports, in de andere halve finale van de FA Cup tussen Chelsea en Southampton.

Voor Steven Defour wordt het een race tegen de tijd om tijdig fit te raken voor het WK. De 30-jarige Rode Duivel revalideert op dit ogenblik bij kinesist Lieven Maesschalck in Antwerpen. Zijn revalidatie verloopt voorspoedig waardoor de hoop groeit om alsnog tot de selectie van Roberto Martinez voor Rusland te behoren. Begin januari werd Defour met Burnley nog uitgeschakeld door Manchester City in de derde ronde van de FA Cup. Als ervaringsdeskundige zal hij zaterdagavond, aan de zijde van commentator Dieter Landuyt, commentaar geven bij de ‘Belgische’ halve finale van de FA Cup tussen Manchester United en Tottenham. Voor Defour is het meteen zijn debuut als co-commentator.

Defour zal overigens niet de enige zijn die komend weekend zijn debuut maakt als co-commentator. Zondag maakt ook Karel Geraerts voor het eerst zijn opwachting bij Eleven Sports. De ex-Rode Duivel zal samen met Joeri Devuyst de andere halve finale van de FA Cup tussen Chelsea en Southampton van commentaar voorzien. Aan Franstalige kant zijn José Riga en Danny Ost de co-commentatoren voor de twee halve finales in de FA Cup.

“Steven staat erom gekend om als speler een wedstrijd perfect te kunnen lezen. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook als analist zal doen. Bovendien weet hij als voetballer in de Premier League én als Rode Duivel, heel goed wat er momenteel leeft bij de halve finalisten van de FA Cup. Met Karel Geraerts halen we ook een gewezen Rode Duivel binnen die erop gebrand is zijn eerste stappen in de mediawereld te zetten. We zijn dus heel tevreden om met Steven Defour en Karel Geraerts opnieuw twee nieuwe namen als co-commentator te kunnen lanceren”, zegt Jan Mosselmans, hoofdredacteur ELEVEN SPORTS.

Leave a Reply