WERELDKAMPIOENSCHAP DARTS MET VIER LANDGENOTEN LIVE EN EXCLUSIEF OP ELEVEN SPORTS

By 12 December 2017Press NL

Antwerpen, [12/12/2017] – Van donderdag 14 december tot en met maandag 1 januari zit je bij ELEVEN SPORTS op de eerste rij voor het PDC World Darts Championship. Met de broers Ronny en Kim Huybrechts en het jeugdige duo Dimitri Van den Bergh – Kenny Neyens komen er maar liefst vier landgenoten in actie op dit prestigieuze dartstoernooi.

De broers Ronny (52) en Kim (32) Huybrechts zijn allebei meervoudig Belgisch kampioen en zullen zich in het Alexandra Palace in Londen andermaal kunnen meten met de absolute wereldtop. Het beste resultaat van Kim was een kwartfinale in 2012, Ronny geraakte in vier deelnames nooit voorbij de tweede ronde. Voor onze jonge landgenoot Dimitri Van den Bergh wordt het zijn derde optreden op het World Championship. De 23-jarige Antwerpenaar kroonde zich eerder dit jaar nog tot de winnaar van het PDC World Youth Championship, maar wil ook eens schitteren tegen de grote jongens. In 2016 sneuvelde hij in de tweede ronde, vorig jaar in de eerste. Generatiegenoot Kenny Neyens moet op zondag 17/12 nog de laatste voorronde doorstaan om zich eventueel voor het hoofdtoernooi te kwalificeren.

Het PDC Wereldkampioenschap Darts is één van de twee jaarlijks georganiseerde WK’s waar alle internationale toppers present tekenen. De Nederlander Michael ‘Mighty Mike’ van Gerwen verdedigt zijn wereldtitel en met Gary Anderson, Phil Taylor en Adrian Lewis staan er nog drie ex-winnaars op de affiche in Londen. Op Eleven Sports hoef je alvast niets te missen van dit prestigieuze kampioenschap. Vanaf dag één tot en met de finale zenden we elke minuut uit. Live én exclusief te volgen op Eleven Sports 3, beschikbaar via Proximus en Orange (in Wallonië en Brussel) of via een Darts Pass op www.elevensports.be.

“Tijdens de kerstperiode vormt dit wereldkampioenschap darts een mooie aanvulling op ons gevarieerd sportaanbod”, zegt Anouk Mertens, Managing Director, Belgium, ELEVEN SPORTS. “De aanwezigheid van vier ambitieuze landgenoten maakt dit evenement extra interessant om te volgen voor onze kijkers.”

Programma (Belgen en titelverdediger) eerste ronde 14-21 december:

14/12 Michael van Gerwen (NED – 1) vs. Christian Kist (NED)

15/12 Dimitri Van den Bergh (BEL) vs. Stephen Bunting (ENG – 21)

18/12 Daryl Gurney (NIR – 21) vs. Ronny Huybrechts (BEL)

21/12 Kim Huybrechts (BEL – 18) vs. James Richardson (ENG)

Leave a Reply