LALIGA EN BUNDESLIGA TRAPPEN VANAVOND HET NIEUWE SEIZOEN AF

By 16 augustus 2019Press NL

HEIN VANHAEZEBROUCK, JOHAN WALEM, OLIVIER DOLL EN ALINE ZELER VERSTERKEN TEAM ANALISTEN ELEVEN SPORTS

Vanavond trapt ELEVEN SPORTS het nieuwe voetbalseizoen écht op gang met de openingswedstrijden in LaLiga en de Bundesliga. Met nieuwe programma’s, een nieuwe grafische aankleding maar vooral met een versterkt team van analisten, wil Eleven Sports de ‘live experience’ van de voetbalfans vergroten.

Meer nog dan vroeger legt ELEVEN SPORTS de nadruk op de live-beleving van voetbalwedstrijden. Nieuwe programma’s voor en tijdens de rust van voetbalwedstrijden, een nieuwe look&feel die nauw aansluit bij de jonge doelgroep van de zender, en live-wedstrijden die gekruid worden met de spitse analyses van een sterke ploeg commentatoren, moeten de voetbalfans nog intenser onderdompelen in de live-beleving van de grootste voetbalaffiches.

Elk voetbalweekend zal ELEVEN SPORTS bij minstens drie topwedstrijden co-commentatoren inzetten om het speltechnische aspect van de grootste affiches en de tactische aanpak van de grootste trainers te analyseren.

Aan Nederlandstalige kant blijft Gilles De Bilde de ambassadeur van ELEVEN SPORTS. Als kenner en liefhebber van het Spaanse voetbal trapt hij het nieuwe voetbalseizoen morgenavond op gang bij Bilbao – Barcelona en zaterdagnamiddag bij Celta Vigo – Real Madrid. Naast Gilles De Bilde behoren ook Timmy Simons, Karel Geraerts en nieuwkomer Hein Vanhaezebrouck tot de vaste kern van Nederlandstalige analisten van ELEVEN SPORTS. Daarnaast zullen ook Franky Vercauteren, Mo Messoudi, Tom De Sutter, Filip Daems en Frank Boeckx als co-commentator worden ingeschakeld.

Aan Franstalige zijde is Nordin Jbari het gezicht van de analistenploeg van ELEVEN SPORTS. Hij neemt de openingswedstrijd in LaLiga voor zijn rekening. De vaste kern van Franstalige co-commentatoren bestaat verder uit Johan Walem, Olivier Doll en Aline Zeler. De gewezen kapitein van de Red Flames zal de eerste vrouwelijke voetbalanaliste zijn die structureel als co-commentator wordt ingezet. Daarnaast behoren ook Walter Baseggio, Danny Ost, José Riga, Jeremy PERBET en Émile Mpenza nog steeds tot de vaste commentatorenpoule van ELEVEN SPORTS.

De wedstrijden met co-commentaar voor dit weekend zijn de volgende:

Vrijdag 16/08:
Bayern München – Hertha Berlijn, 20u30, Eleven Sports 2
(Commentatoren: Michael Van Vaerenbergh & Timmy Simons en Gil Lejeune & Olivier Doll)
Bilbao – Barcelona, 21u00, Eleven Sports 1
(Commentatoren: Joeri Devuyst & Gilles De Bilde en Patrick Stein & Nordin Jbari)
Zaterdag 17/08
Dortmund – Augsburg, 15u30, Eleven Sports 1
(Commentatoren: Sirik Geffray & Karel Geraerts en Pierre-Alexis Matton & Aline Zeler)
Celta Vigo – Real Madrid, 17u00, Eleven Sports 1
(Commentatoren: Dieter Landuyt & Gilles De Bilde en Lancelot Meulewater & Johan Walem)

Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports in België en Luxemburg:

“Sinds mijn aanstelling als nieuwe Managing Director van Eleven Sports in België en Luxemburg in april ll., heb ik van het verhogen van de live-experience op onze kanalen een absolute prioriteit gemaakt. Deze zomer hebben onze teams hier hard op gewerkt. Ik ben heel tevreden en fier dat we ook onze ploeg van analisten fors hebben kunnen versterken. Met onder meer Hein Vanhaezebrouck, Johan Walem, Olivier Doll en Aline Zeler hebben we top-analisten ingehaald en toegevoegd aan ons team. Wij zijn klaar voor een groot seizoen.”

Leave a Reply